Новини от България:

Новини от храма "Св. Неделя":

Новини от света:

(От Чети-минеи на св. Димитрий Ростовски)

Св. Стахий беше поставен за епископ във Византия от св. апостол Андрей; заедно с него св. Стахий построи църква в Аргиропол. Тук около него се събраха много хора, които повярваха в Господа и той ги поучаваше на Христовите заповеди. Така светият апостол живя 16 години, грижеше се за спасението на хората и след множеството си благовестнически трудове предаде своята душа на Господа.


    Същият апостол Андрей постави за епископи Амплий и Урван: Амплий - в град Диоспол, а Урван - в Македония. Те ревностно проповядваха Христовото учение и разрушиха много идолски капища. Но това възбуди силна омраза против тях от страна на елините и юдеите: тези врагове на Христа предадоха на мъчения светите апостоли, които и се удостоиха да получат неувяхващите небесни венци.
    Наркис, Апелий и Аристовул също проповядваха Христовото Евангелие: Наркис - в Атина, Апелий - в Ираклия, а Аристовул - в Британия. След много благовестнически трудове и духовни подвизи тези свети мъже с мир предадоха душите си на Господа.

Апел за дарения

Братя и сестри в Христа!

Поради изчерпване на средствата за ремонт на покрива на храма и реставрация на увредените поради това стенописи, храмовото духовенство и настоятелството на катедрален храм „Св. вмчца Неделя”, ви моли, да участвате според възможностите си в събирането на средства за благоукрасата на Божия дом!

Бог стократно преумножава благодеянията принесени в православния храм!
Божието благословение да е над всички ви, които имате и които нямате възможност да ни подкрепите! Амин!

Приемаме с благодарност дарения в касите на храма, в тетрадката за дарения при свещите в храма, при предстоятеля на храма ставрофорен иконом Мина Минчев и на обявената дарителска сметка:
- BG77 UNCR 7000 1514 0239 60