Новини от България:

Новини от храма "Св. Неделя":

Новини от света:

ХРИСТОС ВЪЗКРЪСНА! НАИСТИНА ВЪЗКРЪСНА!

Възлюбени в Господа братя и сестри,

Празнувайки Светата Пасха, твърдо да пазим, не само в тези светли свещени  дни, но и през всички дни на нашия живот, в ума и сърцата си пасхалната радост за възкресението от мъртвите, защото Христовото възкресение свидетелства и ни учи, че нашият земен живот е само начало, само предверие към вечния, безконечен живот на небесата, в обителите на Великия Бог и Спасител.

Светата Църква ни призовава и ни учи да живеем в този живот в мир, любов, непорочни нрави, във всяко благочестие и чистота, та в деня на нашето възкресение да се възкачим на висотата на небесната слава и да бъдем достойни за вечна радост с възкръсналия наш Бог и Спасител.

Празнуваме умъртвяването на смъртта, разрушаването на ада, другия живот – вечния, началото и свирейки пеем на Виновния, Единия благословен Бог на нашите отци и препрославен /7-ма песен на канона/.

Приветствуваме вас, боголюбиви чада на Светата Православна Църква, с празника на Светлото Христово Възкресение. Да бъде над всички нас благословението на Възкръсналия от гроба Началник на нашия живот Господ Иисус Христос!

За църковното настоятелство, свещенослужителите и служителите на катедралния ни храм

Ставрофорен. иконом Мина Минчев

Апел за дарения

Братя и сестри в Христа!

Поради изчерпване на средствата за ремонт на покрива на храма и реставрация на увредените поради това стенописи, храмовото духовенство и настоятелството на катедрален храм „Св. вмчца Неделя”, ви моли, да участвате според възможностите си в събирането на средства за благоукрасата на Божия дом!

Бог стократно преумножава благодеянията принесени в православния храм!
Божието благословение да е над всички ви, които имате и които нямате възможност да ни подкрепите! Амин!

Приемаме с благодарност дарения в касите на храма, в тетрадката за дарения при свещите в храма, при предстоятеля на храма ставрофорен иконом Мина Минчев и на обявената дарителска сметка:
- BG77 UNCR 7000 1514 0239 60