На 19 септември във Варна започна 21 издание на "Седмицата на православната книга". Специален гост на тазгодишното издание е изтъкнатият духовник и богослов Негово Високопресовещенство Черногорският и Приморски митрополит Амфилохий от Сръбската православна църква.

Той пристигна във Варна по покана на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. На 18. 09.19 г. митрополит Амфилохий при посещението си в София на път за Варна посети митрополитската катедрала "Св. Неделя" и се поклони на светините в храма - мощите на Светия Боговенчан Крал Стефан, чудотворната икона на Св. Богородица "Всех скорбящих Радост" и на светините в олтара. Високият гост и съпровождащия го о. Василий Шаган от Варна бяха посрещнати и запознати с историята на митрополитския храм от иконом Кирил Попов. За спомен от посещението митрополит Амфилохий получи паметен дар.

Изготвил: Нина Комарова

Апел за дарения

Братя и сестри в Христа!

Поради изчерпване на средствата за ремонт на покрива на храма и реставрация на увредените поради това стенописи, храмовото духовенство и настоятелството на катедрален храм „Св. вмчца Неделя”, ви моли, да участвате според възможностите си в събирането на средства за благоукрасата на Божия дом!

Бог стократно преумножава благодеянията принесени в православния храм!
Божието благословение да е над всички ви, които имате и които нямате възможност да ни подкрепите! Амин!

Приемаме с благодарност дарения в касите на храма, в тетрадката за дарения при свещите в храма, при предстоятеля на храма и на обявената дарителска сметка:
- BG77 UNCR 7000 1514 0239 60