Панихида в памет на загиналите при терористичния акт в столичния храм „Св. Неделя“ бе отслужен днес. Лично Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит дойде, за да се помоли за упокоение душите на жертвите в храма, който преди 90 години става лобно място на 134 души и други починалите по-късно от раните си.
Панихидата бе отслужена от преосвещения Браницки еп. Григорий,  викарий на Софийския митрополит. В словото си той припомни нечувания и безпримерен терористичен акт посегнал на човешки животи под купола на храма, когато е звучало Словото Божие, на Велики четвъртък когато Господ Иисус Христос е основал Тайнството на Тайнствата – светата Евхаристия, която съединява човека с Бога. Архиереят отправи молитва Бог да пази занапред българския народ от кръвопролития и всякакво посегателство над най-ценния дар – човешкия живот, който само Бог, Който го е дал, може да отнеме в свое време.

В заупокойната служба взеха участие и патриаршеския викарий Тивериополски еп. Тихон, Софийският протосингел ставр. ик. Ангел Ангелов и свещенството при храма начело с предстоятеля ставр. ик. Мина Минчев.
Отдел "Връзки с обществеността" при Св. Синод на БПЦ

Апел за дарения

Братя и сестри в Христа!

Поради изчерпване на средствата за ремонт на покрива на храма и реставрация на увредените поради това стенописи, храмовото духовенство и настоятелството на катедрален храм „Св. вмчца Неделя”, ви моли, да участвате според възможностите си в събирането на средства за благоукрасата на Божия дом!

Бог стократно преумножава благодеянията принесени в православния храм!
Божието благословение да е над всички ви, които имате и които нямате възможност да ни подкрепите! Амин!

Приемаме с благодарност дарения в касите на храма, в тетрадката за дарения при свещите в храма, при предстоятеля на храма и на обявената дарителска сметка:
- BG77 UNCR 7000 1514 0239 60