На 30 април - Велика събота, както всяка година на Пасха, Бог засвидетелства  истинността на най-голямото и значимо за човешкия род чудо - Възкресението на Господ Иисус Христос - като изпраща над Гроба Господен благодатен невеществен огън.

По-рано вечерта българската делегация, начело с Негово Преосвещенство Браницки еп. Григорий, викарий на Софйския митрополит и духовници  от Софийска епархия,  които присъстваха на слизането му в светия град Йерусалим, донесоха благодатния огън в Синодалната палата в София. В параклиса „Св. цар Борис” бяха запалени кандила откъдето множество предстоятели и свещенослужители на столични храмове, архиерейски наместници и пратеници от различни софийски енории , подготвени с фенери вземаха от свещения пламък, за да го отнесат по енориите си. го взеха, за да го занесът по своите храмове. От там благодатният огън бе донесен и в катедралния храм "Св. Неделя", където бе посрещнат от свещеници и мирани, дошли да почетат Христовото възкресение и да отнесат частица от огъня в домовете си.

Апел за дарения

Братя и сестри в Христа!

Поради изчерпване на средствата за ремонт на покрива на храма и реставрация на увредените поради това стенописи, храмовото духовенство и настоятелството на катедрален храм „Св. вмчца Неделя”, ви моли, да участвате според възможностите си в събирането на средства за благоукрасата на Божия дом!

Бог стократно преумножава благодеянията принесени в православния храм!
Божието благословение да е над всички ви, които имате и които нямате възможност да ни подкрепите! Амин!

Приемаме с благодарност дарения в касите на храма, в тетрадката за дарения при свещите в храма, при предстоятеля на храма ставрофорен иконом Мина Минчев и на обявената дарителска сметка:
- BG77 UNCR 7000 1514 0239 60