На 19 февруари, Неделя Месопустна, в митрополитския катедрален храм „Св. Неделя“ Негово Преосвещенство Браницки епископ Григорий, викарий на Софийския митрополит, отслужи света Литургия. В съслужение с него бяха ставрофорен иконом Ангел Ангелов – протосингел на Софийска епархия, ставрофорен иконом Мина Минчев – предстоятел на храма-домакин, митрополитския протодякон Иван Петков, свещенослужители от храмовото духовенство и от други столични храмове.

По време на светата Литургия в дяконски чин беше ръкоположен Васил Георгиев Асенов. Новият дякон е завършил паралелния курс на Софийската семинария, а през 2014 г. и бакалавърската програма на Богословския факултет на СУ "Св. Климент Охридски". 
Песнопенията на литургията изпълняваше храмовият хор, а специфичните за постриженията и ръкоположенията – служащите свещеници.
Слово за Неделя Месопустна произнесе протойерей Николай Цурев. В словото си в края на светата богослужба епископ Григорий също се спря на този празник, наричан и Месни заговезни, ден в който да започнем своето въздържание, подготвяйки се за Великия пост: „Нека Бог да дава на всички сили, духовни и телесни, за да започнат своя подвиг от утрешния ден“. Викарният епископ преподаде и архипастирския благослов на Негово Светейшество Неофит, Българския патриарх и Софийски митрополит.
 

Апел за дарения

Братя и сестри в Христа!

Поради изчерпване на средствата за ремонт на покрива на храма и реставрация на увредените поради това стенописи, храмовото духовенство и настоятелството на катедрален храм „Св. вмчца Неделя”, ви моли, да участвате според възможностите си в събирането на средства за благоукрасата на Божия дом!

Бог стократно преумножава благодеянията принесени в православния храм!
Божието благословение да е над всички ви, които имате и които нямате възможност да ни подкрепите! Амин!

Приемаме с благодарност дарения в касите на храма, в тетрадката за дарения при свещите в храма, при предстоятеля на храма и на обявената дарителска сметка:
- BG77 UNCR 7000 1514 0239 60