Новоизбраният Врачански митрополит Григорий оглави архиерейската Св. литургия в митрополитската катедрала “Св.Неделя".

На митрополит Григорий съслужи Негово Преосвещенство епископ Герасим, главен секретар на Светия Синод, представителите на Руската и Румънската православни църкви архимандрит Филип (Василцев) и ставрофорен иконом Нелуц Опря, протосингелът на Софийска света митрополия ставрофорен иконом Ангел Ангелов, председателят на митрополитската катедрала "Св. Неделя" ставрофорен иконом Мина Минчев, храмовото духовенство, предстоятели на столични храмове и свещеници от Софийска епархия, дяконство оглавявано от протодякон Иван Петков. Духовенството и миряните отправиха молитви за здраве и плодоносно служение на духовната нива на Врачанска епархия на митрополит Григорий.
Патриарх Неофит благослови новоизбрания Врачански митрополит и миряните, дошли да вземат молитвено участие в светата богослужба.
От името на свещенството и служителите на Софийска св. митрополия протосингелът Ангел Ангелов подари за спомен на митрополит Григорий владишки посох.
В ответно слово Високопреосвещенният владика Григорий благодари на Негово Светейшество Патриарх Неофит, на служителите от Софийска митрополия и на всички духовници, монаси, монахини и миряни дошли да го изпратят и съпроводят до оглавяваната от него Врачанска епархия.
 
Снимки и текст: Нина Комарова

Апел за дарения

Братя и сестри в Христа!

Поради изчерпване на средствата за ремонт на покрива на храма и реставрация на увредените поради това стенописи, храмовото духовенство и настоятелството на катедрален храм „Св. вмчца Неделя”, ви моли, да участвате според възможностите си в събирането на средства за благоукрасата на Божия дом!

Бог стократно преумножава благодеянията принесени в православния храм!
Божието благословение да е над всички ви, които имате и които нямате възможност да ни подкрепите! Амин!

Приемаме с благодарност дарения в касите на храма, в тетрадката за дарения при свещите в храма, при предстоятеля на храма и на обявената дарителска сметка:
- BG77 UNCR 7000 1514 0239 60