На 24 юни се осъществи станалото вече традиционно съвместно поклонническо пътуване, организирано от храма-Подворие «Св. Николай Чудотворец» в София  и Балканското Атонско сдружение до светините на Света Гора Атон. В тазгодишното поклонение участваха и групи поклонници от енориите към софийските храмове: «Св. вмчц. Неделя», «Св. равноап. Кирил и Методий» и «Св. вмч. Мина» (кв. «Модерно предградие»).   
Поклонниците обиколиха с кораб брега на Света Гора и се поклониха на атонските светини, които донесоха по вода  братя от светогорския манастир Ксенофонт.

Атонските светини, на които се поклониха българските енориаши, включваха:  частица от Животворящия Кръст Господен,  частица от мощите на св. праведна Анна, частица от мощите на св вмч. Пантелеймон, част от десницата на св. вмч. Георги, частица от мощите на св. вмчца Марина и др.
Молебен пред атонските светини бе отслужен от йеросхимонах Йероним от светогорския манастир Ксенофонт, заедно с настоятеля на храма-Подворие «Св. Николай Чудотворец» в София архимандрит Филип и настоятеля на храма «Св. Мина» (кв. «Модерно предградие») протойерей Серафим Петров.
Председателят на Балканското Атонско сдружение Андрей Кристов разказа на поклонниците за светогорските манастири и скитове, които те  наблюдаваха, пътувайки с кораба.
Всички поклонници бяха помазани със осветен елей от светогорската обител Ксенофонт. Също така поклонниците получиха за благословение иконки с образа на чудотворната икона на св. Георги Победоносец, осветени в светогорския манастир Ксенофонт и пояси от манастира Ватопед, осветени на Пояса на Св. Богородица.
В същия ден поклонниците се върнаха в София.

Апел за дарения

Братя и сестри в Христа!

Поради изчерпване на средствата за ремонт на покрива на храма и реставрация на увредените поради това стенописи, храмовото духовенство и настоятелството на катедрален храм „Св. вмчца Неделя”, ви моли, да участвате според възможностите си в събирането на средства за благоукрасата на Божия дом!

Бог стократно преумножава благодеянията принесени в православния храм!
Божието благословение да е над всички ви, които имате и които нямате възможност да ни подкрепите! Амин!

Приемаме с благодарност дарения в касите на храма, в тетрадката за дарения при свещите в храма, при предстоятеля на храма и на обявената дарителска сметка:
- BG77 UNCR 7000 1514 0239 60