На 7 декември в митрополитската катедрала „Св. Неделя“ се състоя мило тържество, в чест на настъпващия празник Рождество Христово. То бе част от инициативата на Духовно–просветния отдел при Софийска св. митрополия да организира по повод празника, празнични мероприятия под надслов: „От деца за деца - 2018“.

В просторния столичен храм се събраха ученици от 20 ОУ "Тодор Минков", които изучават Рилигия и деца от ЦНСТ, гр. Самоков. Заедно с техните ръководители- игумения Пелагия от Сомоковската св. обител и г-жите: Надежда Димитрова и Руска Тошева те изпълниха кратка музикална програма, след което си размениха подаръци.

Малките възпитаници на столичното училище бяха подготвили сами изненади за децата, останали без родителски грижи, а те от своя страна им поднесоха картички, изработени от тях.

Поздрав към тях поднесоха ставр. ик. Мина Минчев, председател на катедралния храм, г-жа Бистра Илиева, директор на фондация „Дарби“ и организатор на тържеството, и г-н Иван Тупаров от Духовно–просветния отдел при Софийска св. митрополия, който координира инициативите.

От името на Българският патриарх Неофит всички деца и ръководители получиха за благослов иконка с образа на св. Богородица.

След взаимния поздрав и подаръци, децата се събраха на вкусна почерпка и в непосредствено общуване споделиха своите желания и очаквания за празничните дни.

Текст: mitropolia-sofia.org

Снимки: Весела Игнатова

Апел за дарения

Братя и сестри в Христа!

Поради изчерпване на средствата за ремонт на покрива на храма и реставрация на увредените поради това стенописи, храмовото духовенство и настоятелството на катедрален храм „Св. вмчца Неделя”, ви моли, да участвате според възможностите си в събирането на средства за благоукрасата на Божия дом!

Бог стократно преумножава благодеянията принесени в православния храм!
Божието благословение да е над всички ви, които имате и които нямате възможност да ни подкрепите! Амин!

Приемаме с благодарност дарения в касите на храма, в тетрадката за дарения при свещите в храма, при предстоятеля на храма и на обявената дарителска сметка:
- BG77 UNCR 7000 1514 0239 60