Печат

С тържествено вечерно богослужение започна храмовия празник на  столичната митрополитска катедрала „ Св. Неделя“.

В навечерието на празника Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп,викарий на Софийския митрополит  отслужи бдение с литийно шествие и петохлебие в съслужение с протосингела на Софийската св. митрополия архимандрит Василий, ставр. ик. Ангел Ангелов, духовен надзорник на епархията, предстоятеля на храма ставр. ик. Мина Минчев, храмовото духовенство – ставр. ик. Антон Вълчанов,ставр.ик. Христоско Казакин,ик. Кирил Попов и прот. Николай Цурев, столични свещеници и трима дякони.

Негово Преосвещенство еп. Поликарп отслужи петохлебие, което беше раздадено за здраве и спасение по време на службата, а лично владиката помаза всички присъстващи с осветен елей.

В литийното шествие около храма, с иконата на св. Неделя и св. Евангелие се включиха много богомолци, дошли да почетат патрона на митрополитската катедрала. Начело на шествието бяха певците от катедралния хор под диригентството  на д-р Стоян Малинов, преподавател по църковна музика в БФ на СУ, които с великолепното си пеене през цялото бдение допринесоха за празничното и молитвено настроение на вярващите.

В края на службата еп. Поликарп се обърна към вярващите с кратко слово и като преподаде пастирския благослов на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит отправи благопожелания.

Текст и снимки: Весела Игнатова - За повече снимки вижте ТУК!

01.jpg 02.jpg 03.jpg

04.jpg 05.jpg 06.jpg

07.JPG 08.jpg 09.jpg

10.jpg 11.JPG 12.jpg

13.JPG 14.jpg 15.jpg

16.jpg 17.jpg 18.jpg

19.jpg 20.jpg 21.jpg

22.jpg 23.JPG 24.JPG

25.jpg 26.jpg 27.jpg

28.jpg 29.jpg 30.jpg

Видео: Соня Анкова