На 12 октомври 2020 г., след вечерното богослужение, ставрофорен иконом изнесе втората беседа от поредицата „При нозете Иисусови“, посветена на евангелските текстове разказващи за призоваването от Христос на апостолите Андрей и Симон, Яков и Йоан, за предизвикателствата към Иисусовите ученици, оставили всичко и поели по пътя след Божествения си Учител като „ловци на човеци“  (Мат. 4:18-22).

На 19 октомври 2020 г., понеделник, от 17.30 ч. по случай празника, беседа за живота и дейността на св. Йоан Рилски ще изнесе ставрофорен иконом Антон Вълчанов.

Апел за дарения

Братя и сестри в Христа!

Поради изчерпване на средствата за ремонт на покрива на храма и реставрация на увредените поради това стенописи, храмовото духовенство и настоятелството на катедрален храм „Св. вмчца Неделя”, ви моли, да участвате според възможностите си в събирането на средства за благоукрасата на Божия дом!

Бог стократно преумножава благодеянията принесени в православния храм!
Божието благословение да е над всички ви, които имате и които нямате възможност да ни подкрепите! Амин!

Приемаме с благодарност дарения в касите на храма, в тетрадката за дарения при свещите в храма, при предстоятеля на храма и на обявената дарителска сметка:
- BG77 UNCR 7000 1514 0239 60