На 19 октомври 2020 г., в деня, когато Православната църква чества паметта на Покровителя на българския народ Св. Йоан Рилски Чудотворец, след вечерното богослужение в митрополитския катедрален храм „Св. Неделя“ , Негово Високоблагоговейнство иконом Антон Вълчанов изнесе беседа за живота в святост и чудесата на светеца. Преди беседата всички заедно изпяха тропара на светеца и казаха Господнята молитва "Отче наш".

Отец Антон подробно се спря  на  пространното житие на св. Йоан Рилски, припомняйки важни моменти  от него, много от които неизвестни  и поучителни за слушателите. В беседата с важни разяснения се включи и дякон Лука.

Апел за дарения

Братя и сестри в Христа!

Поради изчерпване на средствата за ремонт на покрива на храма и реставрация на увредените поради това стенописи, храмовото духовенство и настоятелството на катедрален храм „Св. вмчца Неделя”, ви моли, да участвате според възможностите си в събирането на средства за благоукрасата на Божия дом!

Бог стократно преумножава благодеянията принесени в православния храм!
Божието благословение да е над всички ви, които имате и които нямате възможност да ни подкрепите! Амин!

Приемаме с благодарност дарения в касите на храма, в тетрадката за дарения при свещите в храма, при предстоятеля на храма и на обявената дарителска сметка:
- BG77 UNCR 7000 1514 0239 60