На 15 ноември 2020 г. – Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия, в митрополитския катедрален храм „Св. Неделя”, с благословение на Негово Светейшество Българския Патриарх и Софийски митрополит Неофит , свещеник Петър Славов, в съслужение с иконом Кирил Попов  отслужиха заупокойна молитва в памет на всички загинали участници в движението по пътищата в страната.

По дългогодишна традиция в православните храмове у нас на този ден се отправя молитва към Всеподателя Бога за душите на нашите братя и сестри станали жертви на „войната” по пътищата. Въпреки, че през последните години има тенденцията на видим спад в мрачната статистика, само за периода от 1 януари  до 30 септември 2020 г. в страната са станали 4365 пътнотранспортни произшествия, при които са загинали 335 (191 – шофьори, 73 – пътници , 71 – пешеходци) и са ранени 5447 души.

Снимки: Ирина Тинчева

Апел за дарения

Братя и сестри в Христа!

Поради изчерпване на средствата за ремонт на покрива на храма и реставрация на увредените поради това стенописи, храмовото духовенство и настоятелството на катедрален храм „Св. вмчца Неделя”, ви моли, да участвате според възможностите си в събирането на средства за благоукрасата на Божия дом!

Бог стократно преумножава благодеянията принесени в православния храм!
Божието благословение да е над всички ви, които имате и които нямате възможност да ни подкрепите! Амин!

Приемаме с благодарност дарения в касите на храма, в тетрадката за дарения при свещите в храма, при предстоятеля на храма и на обявената дарителска сметка:
- BG77 UNCR 7000 1514 0239 60