На 15 ноември 2020 г. – Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия, в митрополитския катедрален храм „Св. Неделя”, с благословение на Негово Светейшество Българския Патриарх и Софийски митрополит Неофит , свещеник Петър Славов, в съслужение с иконом Кирил Попов  отслужиха заупокойна молитва в памет на всички загинали участници в движението по пътищата в страната.

По дългогодишна традиция в православните храмове у нас на този ден се отправя молитва към Всеподателя Бога за душите на нашите братя и сестри станали жертви на „войната” по пътищата. Въпреки, че през последните години има тенденцията на видим спад в мрачната статистика, само за периода от 1 януари  до 30 септември 2020 г. в страната са станали 4365 пътнотранспортни произшествия, при които са загинали 335 (191 – шофьори, 73 – пътници , 71 – пешеходци) и са ранени 5447 души.

Снимки: Ирина Тинчева

Апел за дарения

 
Обични в Господа братя и сестри,
 
Във връзка с належащ спешен ремонт на покрива на Софийския митрополитски катедрален храм „Св. Вмчца Неделя“ храмовото духовенство и църковното настоятелство се обръщат към всички с просба за подпомагане на ремонта с парични дарения според възможностите Ви - дарения при храмовото духовенство или на обявената дарителска сметка: BG77 UNCR 7000 1514 0239 60.
 
Нека Божието благословение и благодат да бъде над всички Вас!
 
Ставрофорен иконом Николай Георгиев,
Председател на църковното настоятелство на Софийски митрополитски катедрален храм „Света Вмчца Неделя“
 
София 29.11.2021