В неделния ден на 12 август в митрополитската катедрала " Св. Неделя" бе отслужена архиерейска св. Литургия, възглавена от Негово Преосвещенство Белоградчишки еп. Поликарп, викарий на Софийския митрополит. В съслужение с него бяха архимандрит Василий- протосингел на Софийска епархия, архимандрит Макарий от братството на Рилската св. обител, ставр. иконом Мина Минчев–предстоятел на храма-домакин, свещенослужители от храмовото духовенство и от други софийски храмове, сред които и шестима дякони, ръководени от  митрополитския протодякон Иван Петков.

По време на празничното възкресно богослужение в дяконски чин бе ръкоположен иподякон Петър Славов, а за свещеник- дякон Стоян Иванов.
И на двамата нови клирици Негово Преосвещенство пожела да бъдат за пример, с духовни сили, мъдрост и страх Божи да бъдат истински, достойни свещенослужители на св. олтар, да бъдат преизпълнени с Божията благодат, която да преподават на своите духовни чеда.

Текст и снимки: Весела Игнатова - за повече снимки посетете mitropolia.org

Видео: Соня Анкова

Апел за дарения

Братя и сестри в Христа!

Поради изчерпване на средствата за ремонт на покрива на храма и реставрация на увредените поради това стенописи, храмовото духовенство и настоятелството на катедрален храм „Св. вмчца Неделя”, ви моли, да участвате според възможностите си в събирането на средства за благоукрасата на Божия дом!

Бог стократно преумножава благодеянията принесени в православния храм!
Божието благословение да е над всички ви, които имате и които нямате възможност да ни подкрепите! Амин!

Приемаме с благодарност дарения в касите на храма, в тетрадката за дарения при свещите в храма, при предстоятеля на храма и на обявената дарителска сметка:
- BG77 UNCR 7000 1514 0239 60