На 1 септември, във връзка с Началото на Църковната нова година, с благословението на Негово Светейшество, Софийският митрополит и Български патриарх Неофит, в митрополитския храм „Св. Неделя“, гр. София, бе отслужена тържествена Архиерейска света Литургия.

Светата Литургия бе оглавена от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит.

В богослужението съслужиха архимандрит Василий, протосингел на Софийска света митрополия, ставроф. иконом Мина Минчев, свещеник Богомил Читалов, от гр. Копривщица, иконом Кирил Попов, свещеник Андон Софиин, протодякон Иван Петков и честни дякони, стажанти при митрополитския храм.

По време на светата Литургия, с благословението на Негово Светейшество, в дяконство бе ръкоположен иподякон Георги Читалов.

Към новия дякон, преди и след ръкоположението, епископ Поликарп се обърна с поучително слово, като му пожела да бъде достоен в служението и ревностен проповедник на Светото Евангелие.

След светата Литургия, към присъстващите православни християни, епископ Поликарп прочете поздрав и послание от Негово Светейшество.

По време на тържествената света Литургия, бе почетен, по повод неговия имен ден, Негово Величество Българският цар Симеон II. Той бе поменат по време на светата Богослужба, заедно с царствения му дом, за здраве, спасение и мир.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

по материали от mitropolia-sofia.org

Апел за дарения

Братя и сестри в Христа!

Поради изчерпване на средствата за ремонт на покрива на храма и реставрация на увредените поради това стенописи, храмовото духовенство и настоятелството на катедрален храм „Св. вмчца Неделя”, ви моли, да участвате според възможностите си в събирането на средства за благоукрасата на Божия дом!

Бог стократно преумножава благодеянията принесени в православния храм!
Божието благословение да е над всички ви, които имате и които нямате възможност да ни подкрепите! Амин!

Приемаме с благодарност дарения в касите на храма, в тетрадката за дарения при свещите в храма, при предстоятеля на храма и на обявената дарителска сметка:
- BG77 UNCR 7000 1514 0239 60