Новини от България:

Новини от храма "Св. Неделя":

Новини от света:

Негово Преосвещенство Мелнишкият епископ Герасим, главен секретар на Св. Синод, се срещна днес в Синодната палата с Негово Превъзходителство извънредния и пълномощен посланик на Република Беларус в Р България г-н Владимир Ал. Воронкович. Срещата бе по повод 140-годишнината от Освобождението на България и планираното официално посещение на Минския и Заславски митрополит Павел, Патриаршески екзарх на цяла Белорусия в България, за честването на Освобождението на София, което ежегодно отбелязваме на 4 януари.

Бяха уточнени формалностите и реда за реализирането на това посещение.
В хода на срещата г-н Посланикът сподели прекрасните си впечатления от България и българския народ, свързан с народа на Беларус със сходен език, култура и трагичен исторически опит, който ни кара да ценим мира и да правим всичко по възможностите ни, за разрешаване на конфликтите чрез диалог в името на мирното съвместно съществуване между страните.

Отдел "Връзки с обществеността" при Св. Синод на БПЦ

Апел за дарения

 
Обични в Господа братя и сестри,
 
Във връзка с належащ спешен ремонт на покрива на Софийския митрополитски катедрален храм „Св. Вмчца Неделя“ храмовото духовенство и църковното настоятелство се обръщат към всички с просба за подпомагане на ремонта с парични дарения според възможностите Ви - дарения при храмовото духовенство или на обявената дарителска сметка: BG77 UNCR 7000 1514 0239 60.
 
Нека Божието благословение и благодат да бъде над всички Вас!
 
Ставрофорен иконом Николай Георгиев,
Председател на църковното настоятелство на Софийски митрополитски катедрален храм „Света Вмчца Неделя“
 
София 29.11.2021