Новини от България:

Новини от храма "Св. Неделя":

Новини от света:

Благотворителен Предрождественски концерт в подкрепа на журналистката от БНР Станислава Пирчева ще се състои в старинния столичен храм „Св. София – Премъдрост Божия“ на 21 декември 2017 г. (четвъртък). Станислава Пирчева се нуждае от спешна операция за отстраняване на мозъчен тумор (менингеома), който застрашава зрението ѝ.

Концертът се организира от Софийската света митрополия и Българското национално радио с благословението на Негово Светейшество Н Е О Ф И Т, митрополит Софийски и патриарх Български.
Водещ на концерта ще бъде доцент д-р Костадин Нушев. Участие ще вземат Детският радиохор при БНР с диригент Венеция Караманова, Софийският свещенически хор с диригент иконом Кирил Попов и Смесеният хор при БНР с диригент Любомира Александрова.
Начало 18.00 ч. Вход свободен.
Отдел "Връзки с обществеността" при Св. Синод на БПЦ

Апел за дарения

 
Обични в Господа братя и сестри,
 
Във връзка с належащ спешен ремонт на покрива на Софийския митрополитски катедрален храм „Св. Вмчца Неделя“ храмовото духовенство и църковното настоятелство се обръщат към всички с просба за подпомагане на ремонта с парични дарения според възможностите Ви - дарения при храмовото духовенство или на обявената дарителска сметка: BG77 UNCR 7000 1514 0239 60.
 
Нека Божието благословение и благодат да бъде над всички Вас!
 
Ставрофорен иконом Николай Георгиев,
Председател на църковното настоятелство на Софийски митрополитски катедрален храм „Света Вмчца Неделя“
 
София 29.11.2021